Sadler’s Wells

With a history that dates back over 300 years, five previous theatre buildings have also carried the name Sadler’s Wells and occupied the site since 1683. The present building opened in 1998 and was one of the first arts buildings to receive National Lottery funding. After 15 years of high traffic along with the advancement of new low energy technologies, Sadler’s Wells needed a refresh to maintain its position as London’s International dance house.

The refurbishment increases the theatre’s visibility and reveals a renewed interior as part of a strategy that enhances the journey from pavement to auditorium with a newly transformed foyer to prepare visitors for the experience that awaits them. Work undertaken includes the addition of a new internally lit portal, framing a redesigned entrance, making intelligent yet subtle changes to interior spaces as well as bringing in new energy saving measures alongside a new lighting design strategy.