Blackfriars Road

A 7-unit residential development on top of an existing B1 office in the heart of Southwark. 

The design was developed through careful analysis of the site, its context and the character of the wider area along Blackfriars Road.

The site establishes the end of a four-storey high Victorian terrace where each individual building has similar fenestration and architectural order. Individual identity is established with varying brickwork tones.

Our proposal continues this approach with distinctive new build volumes clearly identified by a modern brick with variegated tone informed by our local survey of historical and contemporary brickwork.

The new brickwork is complemented by powder coated metal cladding panels at third and fourth floor levels for a lighter appearance in volume.